top of page

BOKSZAKTRAINING

boksen_bokstraining_bokszaktraining_fitn

Bokszaktraining is één van de meest effectieve manieren om vet te verbranden, spieren op te bouwen en natuurlijk je conditie te verbeteren. De training op de bokszak is geschikt voor iedereen die lekker wil sporten: jong en oud, man en vrouw. Tijdens de bokszaktraining is er geen fysiek contact. Een heerlijke training om aan je lichaam, conditie en geest te werken. Daarnaast geeft het je zelfvertrouwen een enorme boost.

Bokszaktraining doe je vaak met z’n tweeën. Terwijl de ene persoon bezig is met stoten en trappen kan de andere persoon de zak tegenhouden. Daarnaast zal je merken dat je veel effectiever traint als je de oefeningen afwisselt met een ander persoon en zo tussendoor je rustmomenten pakt. Ook kan je elkaar stimuleren en wijzen op mogelijke aanpassingen in de techniek. Je helpt elkaar doormiddel van tips te geven. 

Net als bij iedere sport is ook bij de bokszakstraining de warming up zeer belangrijk. Begin bijvoorbeeld met schaduwboksen. Denk hierbij aan opstoten, voorwaartse stoten en hoge stoten op het ritme van de muziek. Dit kan gevolgd worden door afwisselend met links en rechts voorwaartse trappen te maken waarbij je op de bal van je andere voet blijft bewegen/springen. Daarna kan je knie heffen, waarbij je de knieën goed hoog optrekt. Laat dit volgen door een serie sit ups. Niet vergeten om als afsluiter alle spieren even goed te rekken en te strekken.

Na de (uitgebreide) warming up ben je helemaal klaar om te beginnen met de bokszaktraining. De volgende onderdelen zou je kunnen laten terugkomen in de training op de bokszak.

– Hoge hoek links/rechts
– Lage hoek links/rechts (leverstoot)
– Directe stoot links/rechts
– Lage trap links/rechts
– Middeltrap links/rechts
– Hoge trap links/rechts

– Achterwaartse trap links/rechts

– Spinning backfist

– Superman punch

– Sprong knie

– Sit ups

– Bokszak hangen (voor kinderen)

Doe oefeningen van circa 1 minuut (gevolgd door een minuut rust) waarbij je verschillende van bovenstaande onderdelen combineert.

TIPS BIJ HET STOTEN

– Bij het stoten houd je je andere hand hoog (bij je kin).
– Bij een lage hoek zak je door je knieën, niet je rug buigen.
– Bij een hoek sta je dichter op de zak dan bij een directe stoot.

TIPS BIJ HET TRAPPEN

– Draai de voet waarmee je niet trapt goed naar buiten, je trappende been volgt dan bijna automatisch.
– Raak de zak met je scheenbeen en niet met je wreef. Je kunt eventueel scheenbeschermers gebruiken.

 

Om de bokszaktraining af te wisselen kan je bijvoorbeeld tussendoor sit ups doen waarbij je de bokszak tussen je knieën klemt en bij het omhoog komen een linker- en rechter hoek op de bokszak geeft.

 

Na de bokszaktraining is een goede cooling down weer erg belangrijk. Schud alle spieren goed los en rek en strek je arm-, been- en buikspieren. Met 2 tot 3 keer per week een intensieve bokszaktraining zal je heel snel merken dat je conditie vooruit gaat, je vet verbrandt en dat je meer spiermassa ontwikkelt.

Wanneer: elke zaterdag 

Hoelaat : van 11.00 tot 12.00 uur

Meld je aan voor een gratis proefles.

Bokshandschoenen en scheenbeschermers hebben wij voor uw te leen. Leeftijd is vanaf 16 jaar en ouder.

bottom of page