top of page

CONDITIE TRAINING

Opleiding

Met kickboksen aan je conditie werken

Kickboksen is een intensieve sport die een positieve invloed heeft op je algehele conditie. Elke training bestaat uit verschillende onderdelen waarbij een warming-up, conditietraining, krachttraining en het oefenen van kickbokstechnieken natuurlijk niet mogen ontbreken. Kickboksen is een conditietraining op zich.

Zeker als jij je normaal gesproken op de bank bevindt is beginnen met kickboksen een eerste stap naar een veel betere conditie!

Of je nu al ervaring hebt met kickboksen of niet, je zult merken dat je door te kickboksen alleen al een betere conditie krijgt. Tijdens een training sta je geen seconde stil, je bent constant in beweging. Het is een full body workout. Kickboksen heeft een interval karakter. Snelle explosieve acties wisselen elkaar af. Kracht, snelheid en explosiviteit is wat je wilt bereiken tijdens je trainingen.

Verder ben je bezig met trappen en stoten en beweeg je met explosieve kracht. Kracht en snelheid zijn belangrijk bij het kickboksen. Dat vraagt veel van je lichaam en daar heb je een goede conditie voor nodig.

Door wekelijks naar de kickboks trainingen te gaan, ben je al flink aan het werk om je conditie te trainen.

Om te kunnen kickboksen heb je krachtuithoudingsvermogen nodig. Je gaat je spierconditie verbeteren, zodat je het kickboksen steeds langer kunt volhouden. Met hulp van de personal trainer gaat dat zeker lukken.

Circuittraining voor een betere conditie tijdens het kickboksen

Circuittraining kan je ook helpen om een betere conditie op te bouwen, waar je tijdens het kickboksen profijt van hebt. Bij een circuittraining doe je verschillende oefeningen achter elkaar.

Je werkt de oefeningen achter elkaar af, met 30 seconde rustmoment. Elke oefening traint een andere spiergroep. Je kunt bijvoorbeeld achter elkaar een aantal keer opdrukken, optrekken, sit-ups en kniebuigingen, trapkussens, pads oefeningen of bokszakoefeningen doen waarna je even rust. Daarna begin je weer opnieuw, in totaal zo’n 10 minuten.

Circuittrainingen kan je eindeloos variëren waardoor je steeds op een andere manier je spieren aan het werk zet. Tijdens het kickboksen gaat het vooral om krachtuithoudingsvermogen. De spieren veroorzaken de vermoeidheid en uitputting op een gegeven moment.
Door de spierconditie te trainen zal je het tijdens het kickboksen langer vol kunnen houden.

Kickboksen en conditietraining in één pakket

Bij Kickboks Wezep kijken we naar het totale plaatje. In onze trainingen ligt de focus niet alleen op de kickbokstechnieken, ook conditietraining, krachttraining en snelheid komen aan bod.
En natuurlijk adviseren we je over de nodige rust om je spieren te laten herstellen.

Met onze persoonlijke aandacht helpen we je om jouw doelen te bereiken. Waar wil jij voor gaan? Neem contact op en ontdek hoe wij jou kunnen helpen.

Wanneer: maandag, dinsdag, donderdag en zaterdag

Meld je aan voor een gratis proefles.

Bokshandschoenen en scheenbeschermers hebben wij voor uw te leen. Leeftijd is vanaf 16 jaar en ouder.

bottom of page