KRACHT & CIRCUITTRAINING
​
Kickboksen is een intensieve sport die een positieve invloed heeft op je algehele conditie. Elke training bestaat uit verschillende onderdelen waarbij een warming-up, conditietraining, krachttraining en het oefenen van kickbokstechnieken natuurlijk niet mogen ontbreken. Kickboksen is een conditietraining op zich. Alles wordt aangepakt. Te denken aan je reactievermogen, behendigheid, evenwicht en coördinatie en daarbovenop verminder je ook je stressniveau.
1. Ijzersterke conditie
Bij circuittraining is kickboksen is een vorm van HIIT-training (High Intensity Interval Training). Dit betekent dat je periodes van zeer intensief bewegen afwisselt met pauzes. Je uithoudingsvermogen gaat daardoor razendsnel vooruit. Niet alleen stoot of trap je tegen de zak, tussendoor doe je ook squats, planken, burpees en push ups.
2. Alles in één bij circuittraning
Kickboksen is een full body workout; je traint zowel je boven- als onderlichaam. Je bespaart dus flink wat tijd.
3. Stressverlagend
Je kunt ongegeneerd, maar wel gecontroleerd, schoppen en slaan. Je kunt je vrijuit afreageren en zet je brein even in standje 'uit'. Je stresslevel gaat hierdoor omlaag en je endorfines (gelukshormoon) omhoog.
4. Calorieën burner
Door de hoge intensiteit verbrand je enorm veel calorieën, tot wel 830 per uur (afhankelijk van snelheid, lengte, gewicht etc.).
5. Behendigheid
Door de low, mid- en high kicks krijg je een goede balans en verbeter je je behendigheid.
​
6. Buikspieren
Door de verschillende, intensieve bewegingen krijg je binnen korte tijd een strak figuur. Vooral je buikspieren worden aangesproken. Door de manier waarop je je lichaam steeds indraait, train je je buikspieren twee keer zo hard als bij het doen van sit-ups.
​
7. Zelfverdediging
Naast alle fysieke en mentale voordelen is het gelijk ook een cursus zelfverdediging. Het is tenslotte een vechtsport. Treurig maar waar; als vrouw zijnde is dat toch mooi meegenomen.
​
8. Geen smoesjes meer
Je snapt het: gevalletje niet lullen, maar kickboksen. Zwaar, maar waar: het wordt tijd om de kickbokshandschoenen en scheenbeschermers aan te trekken en eraan begint te geloven.
​
​
Circuittraining
Bij circuittraining doen we meestal tussen 6 a 8 verschillende oefeningen van meestal 45 seconde en 15 seconde rust. Je werkt de oefeningen achter elkaar af. Een maatje van jouw houdt de trapkussen vast en geeft jouw orders van low, mid & high kick oefeningen. Je kan ook natuur stoten op de pads. Elke oefening traint een andere spiergroep. Je kunt bijvoorbeeld achter elkaar een aantal keer opdrukken, optrekken, sit-ups en kniebuigingen doen.
Circuittraining kan je ook helpen om een betere conditie op te bouwen, waar je tijdens het kickboksen profijt van hebt.
Na 8 rondjes heb je rust en hou jij de trapskussen/ pads of bokszak vast voor je maatje. En kan hij beginnen je met de circuittraining. Circuittrainingen kan je eindeloos variëren waardoor je steeds op een andere manier je spieren aan het werk zet. Tijdens het kickboksen gaat het vooral om krachtuithoudingsvermogen. De spieren veroorzaken de vermoeidheid en uitputting op een gegeven moment.
Door de spierconditie te trainen zal je het tijdens het kickboksen langer vol kunnen houden
​
HIIT en circuittraining kan je perfect combineren met je kickbokstraining. Je kunt diverse kickbokstechnieken gebruiken om je conditie te verbeteren.
Door te gaan schaduwboksen met gewichtjes bijvoorbeeld. Wissel daarbij wel verschillende trap en stoot technieken af. Of doe een HIIT training op de bokszak. Zeker weten dat jouw conditie erop vooruit gaat.
​
Met onze persoonlijke aandacht helpen wij jouw om jouw doelen te bereiken. Waar wil jij voor gaan?
​