top of page
FlyerMaker_09022020_215611.png

Pads training, wat is het eigenlijk? Het is een vorm van trainen in het kickboksen waarbij je één op één traint op je stoten en trappen. Hiervoor worden pads gebruikt. Hierdoor krijgt de persoon die de pads vasthoudt geen last van zijn of haar handen en polsen.

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN PADS TRAINING?

– reflexen trainen
– goede conditie training
– verbetering van technieken
– verbeteren van je verdediging

– verbeteren van je aanval

– trainen op afstand

REFLEXEN TRAINEN:

Een van de grote voordelen van trainen op de pads is dat je reflexen worden verbeterd. Als er namelijk iemand jou de opdracht geeft om op zijn commando een bepaalde techniek uit te voeren, moet je snel reageren. Dit zorgt ervoor dat als je gaat sparren je sneller de stoot kunt geven, en sneller op commando van je trainer kunt reageren. Daarbij worden je stoten en trappen sneller en harder door het trainen op de pads. Hoe vaker je een bepaalde techniek beoefend, hoe beter je wordt in deze techniek uitvoeren.

VERBETEREN VAN DE CONDITIE:

Het trainen op de pads is ook een goede conditie training. Als je trainer je op snelheid gaat padsen en je dus heel snel wilt laten gaan met combinaties, met korte rust periodes, bouw je een erg goede conditie. Padsen is ook een van de beste trainingen die alle kickboksers gebruiken. Padsen op deze manier geeft je een heel realistische training dat een kickbokswedstrijd heel goed simuleert. In de ring krijg je ook korte rust periodes, en kom je veel in situaties waarbij je sneller gaat dan dat je comfortabel mee bent.

VERBETEREN VAN JE TECHNIEKEN:

Pads training is de beste training om je technieken te verbeteren omdat er constant op je wordt gelet door een trainer of maatje. Hij/zij let er op dat je techniek goed is, je handen zijn waar ze moeten zijn en of je been stand goed is. Constant horen wat er beter moet zal je alleen maar beter maken. Daarbij heb je een ander voordeel aan pads training dat een bokszaktraining niet heeft, en dat is dat het stoten op de pads fijner is dan tegen de bokszak.

Pads training is ook één van de beste manieren om je technieken te oefenen en verbeteren. Je leert zoveel van trainen op de pads omdat je iemand hebt die je constant verteld wat je verkeerd doet, bijvoorbeeld dat je jouw handen omhoog moet houden. Hierdoor ga je meer letten op wat je verkeerd doet en waarop je jezelf kunt/moet verbeteren. Daarbij worden je stoten en trappen door pads trainingen harder en sneller. Hoe vaker je bijvoorbeeld een rechtse directe geeft, hoe harder die wordt.

VERBETEREN VAN JE VERDEDIGING:

Als je iemand hebt die voor jou de pads vasthoudt, dan kan die persoon jou corrigeren op je dekking door je een tik te geven met de pads. Hiermee train je niet alleen je dekking/hoe snel jij je handen terug trekt, maar ook je reactievermogen zodat je stoten ziet aankomen. Als jij namelijk vaak klappen in het midden van een combinatie naar je hoofd krijgt, en je moet die blokken tijdens jouw combinatie. Dan train je jouw reactievermogen. Ook kun je ontwijken oefenen bij het padsen! Laat je trainingspartner je na en/of tijdens een combinatie op de pads je rustig terug slaan. Hierdoor word je verplicht om zijn aanval te ontwijken. Hiermee maak je de training realistischer en meer wedstrijdgericht. In een echt gevecht krijg jij natuurlijk ook klappen terug. Dus moet jij oefenen op het ontwijken van deze stoten, want als je dit doet dan leer je die stoten te zien aankomen.

VERBETEREN VAN JE AANVAL:

Pads training is de beste training om je aanvaller nog effectiever en fijner te stoten. Je gaat combinaties leren je vervolgens of snel of juist hard uitvoerd. Hierbij train je voornamelijk je reactievermogen. Actie, reactie.

Het beste verdediging is een snelle aanval. Hoe vaker je een bepaalde aanvalstechniek beoefend, hoe beter je wordt in deze techniek uitvoeren.

TRAINEN VAN AFSTAND:

Pads training ga je ook leren om in en uit te werken. Dit wil zeggen dat je gaat leren hoever je reach is. Hoever is je afstand is op het moment als je directe stoot of hoek geeft. Of als je een low, mid of high kick geeft.

Je zorgt eigenlijk net voor dat jouw trainingsmaatje jouw net niet kan bereiken maar intussen kan jij met jouw reach jouw trainingsmaatje wel raken. Doormiddel van continue te bewegen zorg je ervoor dat niet snel geraakt kan worden en leer je te ontwijken. Daarnaast gaat je conditie ook zeker vooruit, omdat je continue beweegt.

Wanneer: elke zaterdag 

Hoelaat: van 11.00 tot 12.00 uur

Meld je aan voor een gratis proefles.

Bokshandschoenen en scheenbeschermers hebben wij voor uw te leen. Leeftijd is vanaf 16 jaar en ouder.

bottom of page